Galuste cu prune

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Aug 2016 | 10323 vizualizari

 

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final.
Mie mi s-au parut destul de bune galustele, dar daca le vreti mai dulci puteti sa puneti zahar si in compozitia de cartofi. 
Pesmet a mai ramas destul de mult, asa ca as zice ca puteti sa puneti si 100 g si in cazul acesta puteti reduce si cantitatea de zahar.
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete;
  • o lingurita sare;
  • un baton de scortisoara;
  • 25 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 125 g zahar;
  • o lingurita de pudra de scortisoara;
  • 8 prune (sau mai multe, in functie de cat de mari faceti galustele) + doua linguri zahar;
  • un ou;
  • o lingura ulei;
  • 175 g faina sau cat cuprinde;
  • apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara. 

Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o lingurita de pudra de scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera continutul tigaii intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Prunele se spala, li se scot samburii si se amesteca cu cele doua linguri de zahar.

Dupa ce cartofii au fiert, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se paseaza si se amesteca cu putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios. 

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc si se impatureste in el, formand o bila. Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita se adauga galustele, cate 2-3 pe rand, si se lasa sa fiarba. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din apa si se dau prin pesmet. 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Meea 1

10.08.2016, 23:28

ce bine arata

tina58 1

14.08.2016, 10:10

Abia astept sa fac si eu. Eu fierb cartofii in coaja ca sa nu traga prea multa apa. Am incercat si ca tine dar e mai bine daca sunt in coaja.

Rahela Velicu 1

13.07.2021, 14:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune din aluat cu gris